Al llarg d’aquest 2019 l’Ajuntament impulsarà diverses accions promocionals i de millora del servei dirigides als usuaris i al conjunt de la població.

El Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa i la xarxa municipal d’accés a Internet i telefonia ‘Masquefa sense fils’ estan d’enhorabona. Aquest 2019 celebren 10 anys de la seva implantació al municipi i amb l’objectiu de fer extensiva l’efemèride al conjunt de la població, al llarg d’enguany impulsaran diverses accions promocionals i de millora del servei.

Dimarts 5 de març, l’Ajuntament de Masquefa va celebrar una roda de premsa per presentar públicament les principals xifres de balanç d’aquesta dècada de funcionament del CTC i de ‘Masquefa sense fils’ i per detallar les actuacions que hi ha previstes amb motiu del 10è aniversari. L’acte va anar a càrrec de l’alcalde, Xavier Boquete; i Carles Mernissi, regidor de Promoció Econòmica i TIC.

El CTC: un equipament integral al servei del creixement social i econòmic

El Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa es va inaugurar el mes de maig del 2009. Al llarg del darrer anys, més de 400 persones es van inscriure als diferents cursos de formació i orientació impulsats des del CTC; de les quals, un 30% provenien de fora del municipi. Unes xifres que, segons Xavier Boquete, “evidencien que el CTC és un servei de referència arreu del territori en matèria de foment de polítiques actives d’ocupació, formació i inclusió social. Al llarg dels darrers anys hem anat multiplicant els recursos econòmics i humans destinats a aquest espai municipal, conscients del seu potencial i del servei de primera mà que ofereix a emprenedors, empreses, ciutadans en recerca activa de feina i persones amb diversitat funcional”.

Així, altres dades rellevants del darrer curs de funcionament del CTC són les prop de 500 persones que s’han atès a través del Servei Local d’Ocupació i el Servei d’Emprenedoria; els més de 5.000 usuaris que han fet ús de ‘Masquef@ula’, l’espai de formació, ús lliure de les TIC i centre operatiu i d’informació del servei ‘Masquefa sense fils’; o les més de 50 ofertes de feina que s’han gestionat i on s’hi ha inserit fins a 130 persones.

Una trajectòria que al llarg de la darrera dècada l’hi ha valgut al CTC la consecució de distincions com el Premi a l’Alfabetització Digital atorgat per la Generalitat de Catalunya, el Premi Nacional Fundación Disminuidos Físicos de Aragón, el Premi Solidari ONCE Catalunya, o el reconeixement del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) per la implantació de l’Administració Electrònica. Tota la informació sobre els serveis que s’ofereixen a través del CTC es pot consultar a través del web www.ctc.masquefa.net o als perfils oficials de l’equipament a Facebook, Twitter i Instagram.

‘Masquefa sense fils’: 10 anys dedicat a incentivar l’ús de les tecnologies i la connectivitat

Més d’un miler d’usuaris –particulars i empreses- s’han beneficiat al llarg dels darrers 10 anys de la xarxa municipal d’accés a Internet i telefonia ‘Masquefa sense fils’; un projecte pioner a la vila nascut per incentivar l’ús de les tecnologies i garantir que tots els masquefins puguin gaudir de connexió a Internet, telèfon, i d’altres serveis dins la pròpia xarxa sense fils. Segons el producte contractat es pot utilitzar des de casa, o des de qualsevol punt de l’exterior amb el portàtil, el telèfon mòbil o la tablet. La gestió del servei i l’atenció als usuaris se centralitza al CTC.

Es tracta d’un servei municipal idoni per a usuaris que utilitzin Internet a casa per a la navegació, la consulta de correus electrònics, l’ús de les xarxes socials i busquin un preu molt econòmic. Així mateix, també ho és per a empreses, comerços o emprenedors que necessitin fer un ús més intensiu de la connexió. Per a més informació podeu consultar el web www.masquefasensefils.cat.

Des del 2008, la xarxa ha desplegat per tot el municipi -tant al centre urbà com a les urbanitzacions- una xarxa de telecomunicacions amb tecnologia Wi-fi avançada compatible amb tots els estàndards.

Més recursos i millors espais per commemorar el 10è aniversari del CTC

Amb l’objectiu de millorar i crear nous serveis, posar en valor la tasca que s’hi duu a terme i agrair el recolzament de totes les persones implicades, el consistori ha dissenyat per aquest 2019 un ampli programa d’accions per celebrar els 10 anys de vida del Centre Tecnològic Comunitari; entre elles, les més destacades, l’impuls d’un nou web corporatiu, d’una nova imatge institucional i d’un perfil a Instagram; l’habilitació d’una nova carpa al bar de l’equipament; la baixada de preus del lloguer de les aules d’informàtica; l’arranjament de diverses àrees de l’edifici; o l’edició d’un vídeo promocional.

 

Campanya de fidelització i captació de nous clients pel 10è aniversari de ‘Masquefa sense fils’

Amb l’objectiu de fer extensiva la celebració dels 10 anys de la xarxa ‘Masquefa sense fils’ durant un any s’impulsaran diverses accions de fidelització i captació de nous clients; entre elles: l’arribada al municipi del doble de velocitat (mantenint els preus actuals), la reposició gratuïta d’antenes obsoletes per a clients amb fidelitat d’un any, routers i antenes gratuïts per a nous clients amb fidelitat d’un any, o la instal·lació de punts Wifi de lliure connexió en diferents espais del municipi.