L’actuació es durà a terme en el marc de la iniciativa WiFi4EU impulsada per la Comissió Europea.

La Comissió Europea ha anunciat recentment els resultats de la primera convocatòria de propostes del projecte WiFi4EU; una iniciativa d’àmbit europeu que promou el lliure accés dels ciutadans a la connectivitat wifi en espais públics i que ofereix als municipis l’oportunitat de sol·licitar subvencions per valor de 15.000€ que s’utilitzaran per instal·lar equips de wifi de lliure connexió i gratuïts als espais públics.

En aquesta primera convocatòria s’han seleccionat un total de 2.800 municipis; i d’aquests, 43 són catalans -entre ells, Masquefa-. Aquests punts estaran actius durant un mínim de tres anys, seran gratuïts i no contindran publicitat. A més, en ells no s’hi recolliran dades personals.

Així, l’habilitació d’aquests nous equips també permetrà potenciar i reforçar la xarxa municipal de telecomunicacions amb tecnologia wifi avançada desplegada des del 2008 per l’Ajuntament a través del projecte ‘Masquefa Sense Fils’; que enguany complexi el seu 10è aniversari d’implementació a la vila.