Durant el darrer trimestres de 2018, la recollida de la fracció de paper i cartró va augmentar en un 67,1%; la de vidre, en un 61,8%; la d’envasos, en un 76,4%; i l’orgànica, en un 368,2%.

L’Ajuntament de Masquefa fa un balanç molt satisfactori de la implementació al municipi, des del passat mes de setembre del 2018, del nou model de recollida de residus al municipi. En aquest sentit, les xifres de recollida selectiva assolides durant els primers tres mesos de funcionament del servei consoliden i reforcen l’aposta feta per l’equip de govern amb l’objectiu de millorar les dades de reciclatge i de recollida selectivaoptimitzar el servei que es presta als vilatans; abaratir els costos de la recollida; i combatre de forma efectiva els abocaments il·legals de residus, restes vegetals i voluminosos a la via pública.

Augment significatiu de la recollida selectiva

Durant els mesos d’octubre, novembre i desembre de 2018 van créixer exponencialment les xifres de recollida de la fracció orgànica, de paper i cartró, de vidre i d’envasos respecte l’any 2017. Així, el creixement més significatiu s’ha produït en la fracció orgànica, que ha crescut fins a un 368,2%. Mentrestant, la fracció de paper i cartró ha augmentat en un 67,1%; la de vidre, en un 61,8%; i la d’envasos, en un 76,4%. Tot plegat, ha permès que durant el darrer trimestre de l’any passat es duguessin a l’abocador un 6,5% menys de residus.

Per tot plegat, Enrique Gómez, regidor de Medi Ambient, agraeix a tots els veïns “la seva col·laboració imprescindible en el desplegament del nou model de recollida de residus, que ha fet possible que a Masquefa assentem les bases d’un model de poble més sostenible i respectuós amb el nostre entorn”.

Aconsegueix a l’Ajuntament cubells per a la recollida de la fracció orgànica

La Regidoria de Medi Ambient ha iniciat aquest 2019 la distribució gratuïta a les dependències municipals de cubells domèstics per a la recollida de la fracció orgànica; que s’han posat a disposició de tota la ciutadania tant al consistori com a l’àrea de Serveis Territorials.

Amb aquesta iniciativa, que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament dóna continuïtat al programa d’educació ambiental endegada al llarg dels darrers mesos. A més, la proposta també s’integra dins del pla d’acció de la campanya de civisme i de foment del reciclatge #Unavilapertothom i el desplegament del nou servei de recollida de residus.

Recollida porta a porta de materials voluminosos

Masquefa disposa d’un servei gratuït de recollida porta a porta de materials voluminososPer fer-ne ús només cal demanar cita prèvia trucant al telèfon 93 708 60 96.

Finalment, la Regidoria de Medi Ambient, amb l’objectiu de conscienciar el conjunt de la població sobre la importància mediambiental i de seguretat d’una gestió correcta i sostenible dels residus i fomentar la recollida selectiva, recompensa els veïns que aportin residus a la deixalleria amb una reducció directa de la taxa municipal de residus.  Així, si un usuari va entre sis i 11 vegades a l’any a la Deixalleria, obté una reducció de la taxa d’un 10%; i si va més de 12 vegades, obté una reducció del 15%.