Nit del Turisme de l'Anoia

El CRARC i l’Ajuntament de Masquefa renoven el segell que certifica el compromís amb el turisme sostenible i l’Agenda 2030. Ecofriendly House esdevé Punt d’Informació Turística.

El dijous 30 de novembre es va celebrar a Veciana la 3a Nit del Turisme de l’Anoia, el punt de trobada anual entre tots els agents turístics de la comarca, públics i privats. La nit va reunir més de 100 persones en un esdeveniment enfocat a la innovació turística.

Durant la celebració es van fer entrega del conjunt de distintius i certificacions que confirmen les bones pràctiques turístiques que desenvolupen els diferents agents turístics de la comarca. Entre els protagonistes de la nit, tres agents turístics de Masquefa:

El CRARC, que per segon any esdevé Punt d’Informació Turística de l’Anoia (Punt PIT), i també per la renovació del certificat de compromís amb el turisme sostenible i responsable ‘Biosphere’. El CRARC és el màxim exponent turístic del municipi i el seu compromís pel turisme sostenible se centra en l’ús de productes de proximitat, fomentar la reutilització i el reciclatge i disminuir la petjada de carboni en les seves activitats. Més informació sobre el Certificat Biosphere del CRARC aquí.

Ecofriendly House, l’habitatge d’ús turístic pioner a Masquefa va rebre el certificat de Punt PIT, que l’acredita com a punt d’informació turística de l’Anoia. Després d’un any de formació i coneixement sobre l’activitat turística a la comarca, l’allotjament forma part de la xarxa territorial de punts d’informació que donen suport a tots els agents turístics de la comarca.

L’Ajuntament de Masquefa, per segon any renova el seu compromís ‘Biosphere’ per un turisme sostenible i responsable en el marc de la destinació ‘Paisatges de Barcelona’. La renovació de la certificació està associada a l’alineament de l’Ajuntament amb l’Agenda 2030 i l’Agenda Urbana de Masquefa.

El “Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere” vol estendre la cultura de la sostenibilitat turística a institucions, empreses i serveis turístics de les comarques de Barcelona. Es tracta d’un programa desenvolupat per la Diputació de Barcelona, amb el suport de l’Institut de Turisme Responsable (ITR), que té com a principal finalitat implementar una gestió més sostenible en tots els agents d’una destinació turística.

El programa PIT té com a objectiu dotar els equipaments turístics d’informació i coneixements dels atractius i l’oferta turística del territori per aquest motiu el programa contempla al llarg de l’any realitzar diferents sessions de formació, visites de coneixement al territori i sessions de treball entre agents amb l’objectiu d’estar preparats per oferir informació i assessorament de qualitat a turistes i visitants.

Daniel Gutiérrez, 1r tinent d’alcaldia i regidor de Promoció del Territori destaca que ‘Masquefa, tot i ser un destí petit en el marc de l’àrea de Barcelona, està fent una molt bona feina. Els agents turístics del municipi s’estan enfocant a la sostenibilitat, la qualitat i el bon servei, un esforç reconegut pels més de 25.000 visitant que rep el municipi i que ens converteixen en el segon municipi de la comarca en reputació turística on line. La meva enhorabona al CRARC, Ecofriendly House i també a l’equip tècnic de l’Ajuntament de Masquefa’.