L’Ajuntament agraeix la implicació i el compromís demostrats pels vilatans en l’inici d’aquest projecte pioner al municipi. Ara el procés encara la seva segona fase, que consistirà en la valoració de les propostes per part dels serveis tècnics municipals. Totes aquelles que siguin viables tècnicament, considerades inversions i no superin el pressupost fixat seran presentades en el Fòrum Ciutadà.

El passat 4 de maig va finalitzar la recollida de propostes ciutadanes del Pressupost Participatiu ’18, impulsat de forma pionera al municipi per l’Ajuntament de Masquefa a través de la Regidoria de Participació Ciutadana. Durant el període de presentació, els veïns han entregat un total de 87 propostes; una xifra que segons la regidora Esther Ibáñez, “ens encoratja a seguir apostant per nous projectes com aquest que suposen un vertader apoderament dels nostres veïns, dotant-los d’eines de primer nivell que els permetin i facilitin impilicar-se en la definició de la Masquefa del present i del futur”.

En aquest sentit, Ibáñez agraeix la implicació de tots els vilatans que han pres part d’aquesta primera fase, emplaça a la població a seguir sent partícip del projecte i assegura que “estem molts satisfets amb l’acollida que ha tingut aquesta iniciativa, fins ara inèdita al nostre poble”.

L’Ajuntament habilita dues vies per la recollida de les propostes

El consistori posava a disposició dels masquefins dues vies per fer arribar les butlletes: les bústies habilitades a l’Ajuntament, el CTC i la Biblioteca o el web www.masquefaparticipa.cat. Aquesta última ha estat la via més utilitzada pels veïns amb la presentació d’un total de 46 propostes. Mentrestant, a través de les bústies s’han recollit fins a 41 propostes veïnals.

El Pressupost Participatiu’18 arriba al seu equador amb la segona fase del projecte

Ara les propostes estan sent valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Així, passaran a la següent fase aquelles que compleixin els requisits següents: estar referides a temes de competència municipal, no contradir plans aprovats per l’Ajuntament, ser viables tècnicament i econòmica, respectar el marc jurídic i legal i ser considerades una inversió.

Convocatòria d’un Fòrum ciutadà

Posteriorment, dijous 7 de juny (19 h.), els masquefins estan cridats a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització que se celebrarà a la Sala d’Actes del CTC; una sessió participativa oberta a tots els veïns en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran els que finalment es sotmetran a votació popular.

Votació popular

Finalment, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana. Hi podran participar totes aquelles persones empadronades a Masquefa majors de 16 anys.