Des de la Regidoria de Medi Ambient es recorda als veïns de Masquefa que disposen d’un servei gratuït de recollida porta a porta de materials voluminosos. Per fer-ne ús només cal demanar cita prèvia trucant al telèfon 93 708 60 96.

L’Ajuntament de Masquefa ha dut a terme recentment la retirada de noves deixalles abocades a la via pública de forma improcedent amb l’objectiu de resoldre aquesta problemàtica continuada al municipi; així com els problemes de salubritat, estètic, medi ambiental i de seguretat que hi són directament associats. En aquest sentit, el consistori recorda als veïns que aquest tipus de pràctiques negligents tenen un impacte negatiu directe en la imatge de la vila i en el benestar col·lectiu.

Enrique Gómez, regidor de Medi Ambient, explica que “seguim treballant a diari per acostar a la població el desplegament del nou model de recollida de residus, garantir-ne un desenvolupament òptim i facilitant la tasca a tots els veïns”. Gómez, a més defensa que “tothom és conscient de les conseqüències sobre els altres que es deriven dels actes incívics, com ara incomoditat, molèsties, manca de confort, etc. No obstant, poques vegades es té en compte que l’incivisme també té una dimensió econòmica, ja que l’abocament improcedent de deixalles comporta sempre l’assumpció de costos per part de l’Ajuntament, és a dir, finalment l’assumpció de costos per part de tota la població”. 

L’Ajuntament agraeix la col·laboració ciutadana en el desplegament del nou model

Així, l’equip de govern fa una crida a la col·laboració i implicació ciutadana i manté activa una campanya per tal d’identificar els responsables d’aquests abocaments i sancionar econòmicament els seus infractors. En aquest sentit, l’Ajuntament posa èmfasi en la coresponsabilització en el manteniment d’una via pública en estat òptim i recomana als veïns seguir consells bàsics com plegar les caixes i el cartró abans de dipositar-los als contenidors per tal de garantir que aquests residus no queden fora del dipòsit.

En paral·lel, aquest mes de desembre s’ha presentat públicament la campanya de foment del civisme a l’espai públic impulsada per l’Ajuntament. La iniciativa, que utilitzarà l’etiqueta a xarxes socials de #UnaVilaPerTothom’, va orientada al conjunt dels veïns i insta a la població a tenir una millor cura dels espais públics. A més, també posa l’accent en la ferma voluntat de l’Ajuntament per abordar i erradicar pràctiques problemàtiques al municipi, com ara l’abandonament de voluminosos al carrer, el maltractament del mobiliari urbà o la no recollida dels excrements dels animals domèstics per part dels seus propietaris.

Per tot plegat, durant les properes setmanes es duran a terme diverses accions i microcampanyes comunicatives i de sensibilització que seran visibles arreu del municipi amb l’objectiu de  visibilitzar el problema existent quant a comportaments poc cívics i contribuir a donar un salt qualitatiu en matèria de sensibilitat i compromís dels masquefins amb els seus espais i equipaments públics.

Recollida porta a porta de materials voluminosos

Masquefa disposa d’un servei gratuït de recollida porta a porta de materials voluminososPer fer-ne ús només cal demanar cita prèvia trucant al telèfon 93 708 60 96.

Finalment, la Regidoria de Medi Ambient, amb l’objectiu de conscienciar el conjunt de la població sobre la importància mediambiental i de seguretat d’una gestió correcta i sostenible dels residus i fomentar la recollida selectiva, recompensa els veïns que aportin residus a la deixalleria amb una reducció directa de la taxa municipal de residus.  Així, si un usuari va entre sis i 11 vegades a l’any a la Deixalleria, obté una reducció de la taxa d’un 10%; i si va més de 12 vegades, obté una reducció del 15%.