Del 21 al 25 de juliol els masquefins podran gaudir de propostes adaptades a les noves mesures de seguretat i restriccions per la Covid-19.

La Festa Major de Santa Magdalena ja té nou programa d’activitats. L’Ajuntament, amb la col·laboració del Seguici Festiu de Masquefa i l’Alzinar, Societat Recreativa i Cultural, ha dissenyat una nova programació d’activitats segura i adaptada a les noves mesures de seguretat i restriccions que ha aprovat la Generalitat de Catalunya al llarg de les darreres hores per tal de frenar l’augment de contagis de Covid-19 arreu del territori català.

Enguany la Festa Major de Masquefa tindrà lloc del 21 al 25 de juliol i des del consistori s’anima als masquefins a participar-hi amb precaució i responsabilitat. El programa d’activitats es pot consultar íntegrament en aquest enllaç.

“Vull agrair la feina incansable que han fet tots els tècnics, regidors i treballadors de l’Ajuntament implicats en l’organització de la Festa Major; així com la col·laboració i el suport de totes les nostres entitats. Gaudiu-ne plenament, però sense baixar la guàrdia. Complint en tot moment les mesures de seguretat establertes i fent cas a les indicacions de les autoritats sanitàries. Demostrem junts que la cultura segura és possible!”, assegura l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete.

La música, la cultura popular, la tradició, els espectacles familiars, les activitats infantils, els focs, els esports… tornaran a ser els grans protagonistes d’enguany d’una Festa Major que tindrà com a pregonera a Núria León Mercader. Totes les activitats, horaris, mesures de seguretat i consells per a gaudir d’una Festa Major plenament segura, es poden consultar íntegrament en aquest enllaç.

El programa d’activitats de la Festa Major i la celebració de les diferents activitats estarà condicionat a l’evolució epidemiològica i a les mesures de seguretat i restriccions sanitàries vigents. Qualsevol canvi en el programa d’activitats es comunicarà a través de les xarxes socials de l’Ajuntament.

Mesures de seguretat, consells i restriccions

A part de les noves mesures de seguretat i restriccions aprovades pel PROCICAT -vigents des del 15 de juliol- i del toc de queda de les 01 a les 06 h decretat per la Generalitat -vigent des d’aquest cap de setmana en poblacions com Masquefa-, des de l’Ajuntament es fan extensives als veïns les següents recomanacions:

 • L’assistència a tots els actes serà gratuïta i caldrà estar assegut.
 • Per tal d’evitar possibles aglomeracions a les entrades dels espais, es recomana assistir-hi amb 15 minuts d’anel·lació.
 • Tant l’entrada i la sortida del públic ha de realitzar-se de manera escalonada pels llocs indicats, garantint la distància entre persones i seguint les indicacions dels organitzadors. Cal evitar aglomeracions.
 • És obligatori assistir amb mascareta.
 • No poden assistir persones amb símptomes de Covid-19 o que hagin estat en contacte directe amb un malalt.
 • Als espectacles hi haurà WC, però és recomanable no fer-los servir. Només en cas d’urgència.
 • L’Ajuntament de Masquefa es reserva el dret d’admissió en cas que aquestes normatives no siguin complertes per l’espectador. I es reserva el dret a cancel·lar qualsevol espectacle que s’estigui realitzant si el públic no respecta les mesures de protecció i seguretat.
 • El consum d’alcohol a la via pública i els botellons resten totalment prohibits.

Afectacions en la mobilitat i en l’estacionament i trànsit de vehicles

La celebració de la Festa Major també comportarà restriccions de trànsit durant els dies 21, 24 i 25 de juliol:

 • Dimecres 21 de juliol: prohibit estacionar al c/ Crehueta, al c/ Sant Pere i al c/ Major fins a la cantonada amb el c/ Montserrat (la Caixa) a partir de les 18 h. No es podrà circular a partir de les 20 h.
 • Dissabte 24 de juliol: prohibit estacionar al c/ Major des de l’alçada del Corraló de l’Estació fins a la cantonada del c/ Roig Bonastre i a la plaça de la Vila (davant de l’Ajuntament), a partir de les 18 h. No es podrà circular en aquests trams de carrer a partir de les 18 h.
 • Diumenge 25 de juliol: prohibit estacionar al c/ La Fàbrica i al tram del c/ Santa Clara, entre c/ Serralet i av. Catalunya, a partir de les 08 h. No es podrà circular en aquests trams de carrer a partir de les 08 h.