El pla -impulsat per l’Ajuntament, la Fundació Privada Àuria i la Fundació Privada Jaume Balmes- té com a objectiu dotar els joves masquefins de formació educativa i professional per a la recerca activa de feina.

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha donat continuïtat al projecte “CRÈIXER-FUTUR: Aprenentatge, formació i inserció laboral per a joves”, un cop resolta la convocatòria de Projectes Singulars vinculats a la Garantia Juvenil, programa cofinançat pel Fons Social Europeu i el Servei d’Ocupació de Catalunya.

La Unió Europea ha destinat fons per fer front a la situació de desocupació juvenil a través de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, sota el lema “El Fons Social Europeu inverteix en el teu futur”, i aquest és un dels projectes seleccionats, dotat amb una subvenció total de 147.642,05€.

L’Ajuntament de Masquefa, la Fundació Privada Àuria i la Fundació Privada Jaume Balmes són els promotors del projecte, que es va iniciar per primera vegada el gener de 2016. S’adreça a joves amb dificultats per seguir els aprenentatges a través del sistema educatiu formal dels municipis de l’Anoia Sud i propers, i pretén donar continuïtat al seu itinerari formatiu i laboral en vinculació amb l’entorn, comptant amb la implicació dels diferents agents socials -empreses, centres educatius, entitats i ajuntaments- i amb l’objectiu d’aconseguir la seva inserció laboral.

Per aconseguir realitzar la segona edició del projecte, ha estat molt important el suport rebut i la implicació per part d’ajuntaments, d’empreses, d’entitats i de centres educatius del territori, que han sumat esforços i han col·laborat per tal d’aconseguir uns bons resultats en la primera edició.

El projecte s’inicia aquest gener, amb un grup format per vint alumnes, i finalitzarà el desembre de 2017. Les aules formatives estan ubicades a l’edifici Francesc Mata i Sanghés, a La Beguda Alta. En aquest espai es duran a terme activitats formatives per adquirir els coneixements bàsics per accedir a un lloc de treball. Des del projecte també es continuaran vinculant els aprenentatges a l’entorn mitjançant serveis a la comunitat, com ara la cura i manteniment de zones enjardinades de les escoles, i en col·laboració amb l’Associació Grup de Voluntaris. Així mateix, es dóna continuïtat al contacte amb empreses i serveis del territori que permeten el coneixement del món laboral i, per tant, suposen una finestra d’accés al mercat de treball.