Dissabte 1 de juny, l’avinguda de la Línia, el carrer Rogelio Rojo, l’Institut de Masquefa, la zona esportiva i el pati de l’Escola El Turó acolliran un ampli ventall d’activitats lúdiques. Recupera el vídeo de la 10a edició de la Fira.

Dissabte 1 de juny Masquefa acollirà l’onzena edició de la Fira de la Infància i la Joventut; un projecte organitzat per l’Ajuntament i que convida veïns, entitats, comerços, empreses i voluntaris a compartir una jornada lúdica i festiva amb l’objectiu de posar en valor i donar a conèixer els drets i deures dels infants i joves. En aquest sentit, la temàtica d’enguany serà el respecte i la convivència.

La Fira tindrà lloc a partir de les 11 h. L’activitat s’allargarà fins a les 14 h i de les 16.30 h a les 20 h. La jornada es desenvoluparà a l’avinguda de la Línia, el carrer Rogelio Rojo, l’Institut de Masquefa, la zona esportiva i el pati de l’Escola El Turó. En aquest sentit, els participants podran gaudir d’un ampli i variat ventall de propostes; entre elles, recollida solidària de roba, cercaviles, torneigs i exhibicions esportives, tallers, malabars, ball i cremada de bèsties, estands informatius, jocs infantils, manualitats, exposicions, inflables i un llarg llistat d’activitats per a tots els públics que podeu consultar a través del següent enllaç.

A més, tots aquells qui s’hi acostin també podran participar del “joc de la Fira”: un llibret que trobaran al punt d’informació de la Fira que conté diverses preguntes i proves a resoldre durant la jornada, i que un cop complert podran entregar de nou al punt d’informació i recollir vals de regal cortesia de comerços de la vila.

A més, a l’Espai Jove els nois i noies majors de 12 anys gaudiran de diverses activitats esportives i de realitat virtual, la pintada d’un mural, una pista de bowling humà i sorteigs.

 

 

La Fira celebra el Dia Mundial del Medi Ambient i l’Energia

Masquefa s’adherirà el pròxim 5 de juny, un any més, a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient (DMMA); una jornada dedicada a alertar sobre la degradació ambiental i donar a conèixer les necessitats de preservar i millorar el medi ambient, i que enguany també coincidirà amb l’organització a Masquefa, l’1 de juny, de la Fira de la Infància i la Joventut. Per tot plegat, en el marc de la Fira s’organitzaran tallers de creació de llibretes amb paper reciclat, de creació de molinets de vent, del tendal d’art i d’acolorir els personatges del reciclatge; una recollida de roba solidària; una exposició de roba usada; un punt informatiu sobre els serveis de recollida de residus; un repartiment gratuït de cubells d’orgànica, filtres d’oli i atomitzadors per l’aixeta; o un punt informatiu sobre els residus i sobre la convocatòria de subvenció d’eficiència energètica impulsada per l’Ajuntament de Masquefa.

Enguany, amb l’objectiu de seguir fent avançar el poble en termes de sostenibilitat i eficiència energètica, la vila se suma a la lluita contra la contaminació de l’aire donant suport a la iniciativa “El desafiament de les màscares”; que convida a tota la població a fer-se una fotografia amb el nas i la boca tapats i compartir-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #SinContaminaciónDelAire per tal de conscienciar sobre la importància d’un planeta sense contaminació de l’aire i reflexionar sobre els canvis que cal dur a terme en el dia a dia per a reduir la contaminació atmosfèrica i l’emissió de gasos d’efecte hivernacle (GEH).  Tota la informació sobre la campanya la podeu consultar al següent enllaç.

L’Ajuntament de Masquefa posa en valor la col·laboració i la implicació dels comerços, empreses i entitats de la vila en l’organització d’aquesta onzena edició de la Fira i convida tots els masquefins a participar activament de les diferents activitats que s’inclouen dins el programa de la Fira de la Infància i la Joventut d’enguany.

I la participació de l’ADF amb el taller de creació de caixes niu